Samtalsterapi 

Att gå i terapi är att ta ansvar för dig själv och ditt liv. En möjligheten att utforska och upptäcka mer om dig själv. Att nå insikter och få verktyg så att du kan skapa det liv du önskar och förtjänar. 


Terapiform
Jag är utbildad inom gestaltterapi, psykosyntesterapi, imago parterapi och den senaste KBT formen ACT - Acceptance Commitment Therapy. Utöver detta har jag flera utbildningar inom ledarskap och organisationsutveckling.

Etiska regler 
Jag är förbunden till ett omfattande regelverk gällande etik och arbetssätt. Eftersom psykologin ständigt utvecklas ser jag också till att kontinuerligt vidareutbilda mig.

Första samtalet
är ett orienteringssamtal. Ett tillfälle att berätta om dig själv och din situation. Du kan också ställa frågor och känna efter om detta är någonting för dig och om det är just mig du vill samarbeta med. Att känna förtroende för terapeuten är a och o för att terapin skall bli meningsfull.

Hur ofta?
Min rekommendation är att det max går tre veckor mellan sessionerna, annars är det svårt att hålla igång processen. Din ekonomiska och praktiska verklighet avgör vad som är möjligt för dig. 

Hur länge?
Det är svårt att ge ett enkelt svar på eftersom vi är individer med olika utgångspunkt och olika behov. 

Motstånd att komma
Att skapa nytt är ofta förknippat med någon form av obehag - även om det nya är bra för oss. Ibland kan du därför känna motstånd till att komma - det är naturligt. Vi vill helst undvika obehag men motstånd innehåller en stor utvecklingspotential. Säg till när det händer för genom att våga möta motståndet och tillåta obehaget frigör du kraft och kan skapa det liv du längtar efter.

Och sen då?
Med en större medvetenhet om dig själv och med verktyg att hantera hinder och svårigheter avslutar du terapin. Längre fram kan nya situationer uppstår. Då är du självklart välkommen tillbaka för att arbeta med en specifik fråga eller problemställning under en eller flera sessioner.

Bokning
Du kan själv boka tider här på hemsidan. Du får en påminnelse via mail 48 tim före utsatt tid. Då jag ofta är väldigt bokad kan det vara klokt att boka upp en serie tider eftersom du annars riskerar att stå utan tid när du vill ha. Avbokning görs senast 24 tim före utsatt tid. Boka här

Betalning
För att inte behöva ägna dyrbar tid till betalningshantering i rummet betalar du istället med Swish. Det är viktigt att betalningen sker samma dag. Har du inte Swish så säg till. Företagskunder faktureras en gång per månad.